Harga Minyak Turun, Rakyat Malaysia Tidak Perlu Berterima 

Hari ini bahan bakar, RON95, RON97 dan Diesel masing-masing turun sehingga 5 sen.

Kerana itu ada penyokong UMNO yang kata, kenapa kononnya kita tidak bercakap mengenainya atau berterima kasih, berbeza bila harga naik. Amboi

Mereka tidak tahu, kenaikan harga jualan hanya dipengaruhi bila harga bahan bakar naik, yang akan menyusahkan ramai rakyat Malaysia. Apa lagi masyarakat Sabah yang rata ratanya miskin.

Jadi admin mahu tanya pada bapa jentera UMNO dengan pengurangan harga terbaru ini, adakah harga jualan akan berkurangan? Sudah tentu, jadi kenapa kami perlu bercakap mengenainya atau berterima kasih.

Harga naik turun minyak, bukan soal harga itu semata-mata tapi kesan dari kenaikan harga minyak yang tidak dikawal dengan baik. Ini!

Jangan buat tidak tahu atau sengaja buat bodoh, Malaysia adalah soal penguatkuasaan yang tidak adil. Semakin kumpulan itu lemah, semakin itu ditindas, sebaliknya walaupun melakukan kesalahan yang benar benar melanggar perintah Allah. Nah tunggu kamu, bencana yang tidak disangka sangka. Sekarang ini pun kerap terjadi.

Buat pembangunan disana, disini pula roboh. Buat kebajikan di sini, disana pula bencana. Begitu juga dengan politik, akibat perbuatan hodoh pemimpin pemimpin UMNO, memaksa mereka berpolitik sepanjang masa hingga mengganggu tanggungjawab hakiki untuk menjaga kebajikan masyarakat. Sekaligus memaksa pemimpin pembangkang tidak tidur siang dan malam hanya untuk menjaga perangai pemimpin UMNO. Ini juga namanya bencana tau. 😉

#politikbolos

One thought on “Harga Minyak Turun, Rakyat Malaysia Tidak Perlu Berterima 

Add yours

  1. Harga minyak NAIK, KEHENDAK ALLAH.
    Harga minyak TURUN, pun kehendak ALLAH.
    Apasal nak ucap terima kasih pada NAJIB……????
    SEMUANYA KEHENDAK ALLAH.

    Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: