Rupanya PH Tidak Menamakan Shafie Sebagai Calon PM

Nah bikin malu Warisan pula cerita ni.

Minggu ini rakyat Malaysia telah dikejutkan apa bila Tan Sri Muhyiddin Yassin meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Maka Agong pun mengarahkan pada semua ketua ketua parti termasuklah Pakatan Harapan, supaya mengemukan calon mereka.

Semalam Presiden Warisan mendakwa kerajaan negeri Sarawak atau GPS tidak menyokongnya sebagai calon Perdana Menteri ke 9 yang mewakili Borneo. Shafie mendakwa demikian seolah olah benar namanya telah diangkat tapi tidak mendapat sokongan dari 18 Ahli Parlimen GPS.

Hal itu telah menyinggung kepimpinan kepimpinan GPS. Maka Ketua Whip GPS di Dewan Rakyat, Datuk Seri Fadillah Yusof tampil menjawab tuduhan itu. Bahawa tuduhan Shafie itu menghairankan kerana Pakatan Harapan (PH) sendiri tidak menamakannya sebagai calon Perdana Menteri. Lalu bagaimana mereka boleh menyokongnya. He!

Oh dicalonkan pun tidak ya. Habis itu kenapa pada dua atau tiga hari yang lalu, penyokong dan jentera Warisan semacam tidak sabar melihat Shafie mengangkat sumpah di Istana Negara. Malah habis musuh mereka di sumpah sarana, sampai admin pun mereka kenakan. Para mangkuk tu!

Inilah buktinya yang jentera atau besi buruk Warisan tidak tahu isu yang dihadapi oleh kepimpinan mereka. Kenyataan yang mereka lemparkan hanyalah cakap kosong atau kenyataan yang mengada ngada.

Seperti yang admin sering kaitkan dengan orang seperti mereka. Pagi ini kantoi menipu atau tidak terbukti benar, petangnya mereka buat lagi perkara yang sama, begitulah sampai bila bila.

Warisan dari satu mimpi ke mimpi yang lain. Hanya wataknya yang berubah kalau dulu dilakonkan oleh jentera atau besi buruk Warisan. Kali ini dilakonkan oleh Presiden Warisan sendiri. Tapi ternyata sama saja, hanyalah retorik dan dakwaan yang bohong.

2 comments

  1. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… itu kayu namanyerrr..dah tauhuweiii itu concesus totok kelat mana mau letak nama org lain selain itu sosok Anwar Ibrahim not yet dead…selagi ada itu Anwar Ibrahim..jgn bisa mimpi sampeii ngigau…sedangkan masa Agong tanya ttg Tun M pun..depa lahabau Haaaawauu tuuhh..solid vote give nama Anwar Ibrahim…cilok masuk istana negara..ini pula kali terakhir ..peluang tiada sentiasa tergolek dikk..ini pun kira game mautt..buat Anwar Ibrahim…dgn Ismail Sabri pun out..TKO padu tuuhhhh..heiiii apabila mantera politik berasap berjampi..nasib aja suweyy taa suweyy…UMNO rosak toksikberacun pun kencing maut bagi Anwar Ibrahim…tarak boleh baca mehhh itu Yahudi Melayu bikin cerita…next kira ade lagi hal hal begini..pastikan dulu itu Legasi Najib Razak sama bini Rosmah Mansor pun already dead…baru msg msg tahu sedar diri..turn back ke pangkal jalan dan bertaubat nasuha lah hendak nya…melayu islam ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ benar berentap benar bikin sentap..maka beringatlah…cari melayu benar bijak cari melayu jgn terlajak …allah swt telah perlihatkan tiap inci pekara terbentang luas di tonton semua..siapa melayu ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ paling teraniaya hidup nya…cuma ada satu ..berada dalam byk sungguh Melayu ..jadi rakyat ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ warganegara ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ harus bangga dan hargailah ..jgn jadi yg jadian..dan terlalu pentingkan taraf status negeri pun .sudahnya tiap yg buat rosak nya hidup rakyat pelbagai adat budaya ragam…akhir nya yg berkejar selamatkan rakyat rakyat๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ…bukan parti politik..lagi tak guna org org politik…syukur alhamdulillah apabila kita punya Krjn๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พRakyatsemua tentu selamat hidup bersama. .aneh pelik ganjil…abad kurun ke 20/21 seterusnya…yg utama Krjn๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ harus di pastikan sentiasa wujud ada…mana lagi rakyat rakyat mahu mengadu nasib susah mereka…apa pun stay stronger kawan kawan sahabat yg baik berada di Sabah…ini hak masa depan kita bersama PNPPBM ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ’ฏ๐Ÿ’–๐ŸŒบ๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŒบ selagi ada…keliling di sebut melata segala ceruk…ubah cara fikir latih diri kenali politik dgn bijak..kerana kerjaya ini sgt valueable potensi berposak teguh demi negara demi ABATAnya…apalagi kita bikin Sabah merimbun utknya ‘Bunga bunga๐ŸŒบ…selamat terjamin oleh Krjn Persekutuan Putrajaya ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ…the best worldwide ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ truly Asia…Merdeka semua๐Ÿ˜Š…

    #๐Ÿ’–๐Ÿ’–๐Ÿ’–till dead end…kami๐ŸŒบ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พsemua sedia berkhidmat utk rakyat ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ..

    terima kasih kawan yg baik…kira ader suka kacau kacau…kau bakar aja kasi rentung๐Ÿ˜…TYT MyDaddy pun itu Shafie Afdal bikin nama dia buruk…dah lah tak tolong Daddy itu hari…mau selebet poyoooooo sama kita mehhh…cakap aja pada Presiden parti Warisan tuuhhhh…kau jugak gatal mulut sanggup jadi pembankang…nahhh ๐Ÿpembangkang aja…dah kau mahu..tuhan pun makbulkan…Aamiin…๐Ÿ˜ bye derr..

    AnnaAriff1972๐ŸŒบ๐Ÿ’ฏ๐Ÿ’–๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐Ÿ˜Š

    Liked by 1 person

Tinggalkan Jawapan kepada critical Batal balasan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.