Macai Warisan Tawau Nak Buat Solat Beramai Ramai Di Bandar Tawau. Silakan!

Macai Warisan Tawau nak pula buat solat hajat beramai ramai di Bandar Tawau. Semakin hari semakin tidak sedar diri. Hahahah.

Biarkan mereka, mereka nak sangat mempolitikkan PKP kan. Tidak habis satu, satu lagi yang datang. Sebelum ini turun menunjuk perasaan melalui plycard dan turun di jalanan, sekarang mahu pula menganjurkan majlis beramai ramai yang mampu memangkinkan ancaman Covid-19. Hemmm!

Hal ini perlu disedari oleh semua pihak. Apa yang dilakukan oleh penyokong Warisan di Tawau ke atas pelaksanaan PKP bukannya perbuatan yang mewakili rakyat Sabah. Daerah Keningau juga berhadapan dengan penguatkuasaan PKP yang berulangkali tetapi tidaklah sampai menyebabkan masyarakat di daerah itu keluar menunjuk perasaan.

Jadi pada penyokong Warisan jangan suka-suka menggunakan perkataan rakyat, kononnya apa yang berlaku di Tawau adalah tindak balas rakyat Sabah keatas PKP ya. Memalukan tu.

Seperti ada orang yang mendorong mereka dari belakang. Siapa agaknya pemimpin Warisan itu ya.

Begini sikap mereka akhirnya puak ni akan menyusahkan rakyat satu Sabah ni, kamu tengok ya.

Makin tiada tanggungjawab oh, macam orang yang ketagihan politik atau cicak merasa nasi sejuk. Mereka tidak tengok kah India tu, apa sudah jadi. Video Terkini Covid-19 di India

Kita cabar mereka agar semua kepimpinan Warisan termasuklah Presiden Warisan supaya hadir di majlis itu. Di persilakan jangan tidak jadi aka tin kosong ya.

2 comments

  1. Pemimpin warisan yang mendorong mereka utk berbuat begitu ialah si Sarifudin @ puding hata. Secara zahir nampak baik tp niat sebenar yg tersembunyi ialah utk menyelamatkan karier politiknya yg baru saja bermula dan belum sempat mengumpul duit

    Liked by 1 person

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: