PBS Tolak Pelawaan UMNO Untuk Berkerjasama

Semalam ADUN Labuk, Abdul Rahman Kongkwang mewakili parti PBS dan beberapa lagi pemimpin UMNO dari peringkat Bahagian telah mengisytiharkan diri keluar daripada parti masing-masing dan menyertai parti warisan.

Klik links dibawah:-

Adun PBS Keluar Parti Menyertai Warisan

Hari ini Parti Bersatu Sabah (PBS) secara rasminya menolak pelawaan UMNO yang ingin bekerjasama dengan mereka.

Klik links dibawah:-

PBS Tolak Kerjasama Dengan UMNO

Menurut Presiden PBS biarlah UMNO dan PAS fokus pada perjuangan mereka. Begitu juga dengan PBS akan terus fokus pada perjuangan menuntut perjanjian Malaysia dan menjaga hak hak negeri.

Sebenarnya kan alasan PBS itu hanyalah alasan semata-mata, pada hakikatnya mereka memang ingin menjauhi UMNO selepas kekalahan calon mereka di PRK Sandakan. Ditambah lagi selepas UMNO berkerjasama dengan PAS dan tampak piagam mereka tidak memenuhi aspirasi masyarakat Sabah.

Jadi cuba berikan sedikit pandangan luar dari kotak kebiasaan, berhubung masa depan UMNO di negeri Sabah. Memandangkan PBS selaku parti pembangkang yang mewakili kaum KDMR tidak lagi bekerjasama dengan UMNO.

Ada lagi tak harapan UMNO Sabah ni, kah sudah berada dihujung tanduk?

Kalau ada sesiapa yang mengikuti perkembangan politik Sabah sejak era PBS sehingga UMNO berjaya bertapak di Sabah. Maka mereka akan perasaan situasi yang dihadapi oleh UMNO ini adalah sebenarnya karma.

One thought on “PBS Tolak Pelawaan UMNO Untuk Berkerjasama

Add yours

  1. Harap pemimpin UMNO jgnlah jd pengemis mengajak org yg sudi menjalin hubungan,mungkin PBS sangka mrk hebat..kita fokus perpaduan antara UMNO dan PAS dahulu dgn mrk yg memahami erti perpaduan ini,mereka lupa andai org Islam yg menerajui negara… insyaallah tiada mana2 puak pun d akan terbiar..tdk seperti
    PAKATAN HApRAK ini.. baru dpt kuasa sudah nampak agenda mrk ingin melenyapkan sesuatu bangsa dan agama..yg mrk nk hapuskan ‘tuan rumah’,mrk lupa cerita datuk nenek mrk dulu dtg ketanah melayu untuk mencari menyambung hidup krn hampir mati kebuluran di tanah tumpah darah mereka..bila anak cucu dh berharta..mrk lupa siapa mrk,mrk lupa yg mrk masih lagi tertakluk dgn perjanjian didalam perlembagaan negara…andai org Islam mentadbir insyaallah semua terbela..krn sudah terbukti selama 60 tahun UMNO mentadbir Malaysia..30 tahun PAS tadbir Kelantan..tiada yg bermasalah..kita tgu PRU 15,harap UMNO kenal siapa sahabat siapa bkn sahabat,diwaktu skrglah kita dpt melihatnya..bahawa PBS mmg tdk layak dibuat sahabat..tdk spt MCA dan MIC..inilah sahabat kita…

    Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: