Warisan Tidak Menghormati Peraturan Jalan Raya

1. Belum apa-apa, sudah pun mencatatkan sejarah negatif yang tersendiri, sejarah yang kurang adab, sejarah yang tidak menghormati hak orang lain dan sejarah yang mengenepikan undang-undang.
Dipercayai kereta yang diletakkan secara semberono ini terjadi di lapangan terbang Tawau. Telah juga disahkan pacuan empat roda itu adalah milik pemimpin atau penyokong Parti Warisan di daerah Tawau.

2. Walaupun keadaan pada waktu itu agak lengang tapi itu tidak bermakna kenderaan boleh diletakkan sesuka hati tanpa memikirkan atau pandangan orang ramai. Apa lagi ia dilakukan oleh pemimpin atau penyokong parti pembangkang yang sekarang hangat diperkatakan sebagai parti katak. Tak kan kenderaan pun turut dibiarkan seperti katak, melompat ke sini dan ke sana tanpa peraturan.

3. Sejujurnya andailah kenderaan itu milik Menteri yang tergesa-gesa selepas melawat kawasan maka tidaklah ia menjadi satu kesalahan yang serius. Kita faham tugas seorang menteri bukannya mudah, sentiasa berkejaran dengan masa. Tapi ini pemimpin yang baru tumbuh semalam, begitu juga dengan partinya yang baru berumur setahun jagung sudah pun undang-undang dan keselesaan masyarakat tampak tidak dihiraukan.

4. Sekarang kamu fikirlah sendiri, mampukah parti yang berkelakuan negatif seperti ini kononnya mengubah nasib orang orang Sabah? Sedangkan diri mereka sendiri masih memerlukan didikan sivil daripada anda? 😉

#BNforSabahan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.